top of page

PUBLICATIONS

INFOGRAPHICS

#SeriPRNBytes : Kerajaan tumbang sebab
kalah PRN ke?

Boleh ke Kerajaan tumbang disebabkan keputusan PRN? Semak fakta di infografik #SeriPRNBytes, buat pilihan yang bijak dan selamat mengundi! 

#SeriPRNBytes : Hasut atau bebas bersuara?

Kita sering mendengar isu individu didakwa dibawah Akta Hasutan, dan semakin hangat dimainkankan sewaktu kempen pilihanraya. Apa sebenarnya Akta Hasutan dan mengapa ianya begitu sensitif Ikuti infografik ringkas #SeriPRNBytes : Hasut atau Bebas Bersuara dan fahami isu Akta Hasutan.

#SeriPRNBytes : Siapa Kerajaan siapa pembangkang?

Siapa kerajaan siapa pembangkang? Ikut inforgrafik mudah #SeriPRNBytes untuk anda fahami bentuk kerajaan dan pembangkang di Malaysia.

#SeriPRNBytes : Kenapa Pilihan Raya Dua Kali?

Undi lagi? Sekiranya diimbas kembali, PRU15 yang dijalankan pada 2022 berbeza berbanding PRU sebelumnya memandangkan terdapat beberapa negeri yang mengambil keputusan untuk tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN). #SeriPRNBytes mengambil kesempatan ini untuk memberi pendedahan buat rakyat Malaysia bagi memahami senario yang berlaku di Malaysia.

Digital Inclusion

Technology is a double-edged sword. It can be a tool to help improve lives, but also an obstacle that leads that leads to greater inequality. Many technopreneurs and policymaker lose sight of this as they chase after the next big thing. 

bottom of page